Arhiva

FBiH: Finansijske izvještaje nije redovno dostavljala 1.431 firma

Finansijsko-informatička agencija /FIA/ Federacije BiH poslala je opomene na adrese 1.526 privrednih društava, od čega je 1.431 dostavljena na adrese privrednih društava koja nemaju kontinuitet, odnosno, nisu redovno predavala polugodišnje finansijske izvještaje za 2017. i 2018. godinu.

Direktor FIA Esad Mahmutović rekao je da je na adrese 95 obveznika dostavljena opomena za pogrešno iskazivanje podataka u finansijskim izvještajima.

Prema njegovim riječima, za prvih šest mjeseci 3.170 pravnih lica dostavilo je polugodišnji finansijski izvještaj u zakonski propisanom roku, saopšteno je iz ove agencije.

Polugodišnje finansijske izvještaje dostavilo je 3.055 privrednih društava, 45 udruženja, 32 finansijske institucije, dva budžetska korisnika, 10 fondova i 26 osiguravajućih kuća.

“U odnosu na predate godišnje finansijske izvještaje ustanovili smo da je 14 malih privrednih društava ispunilo uslove i sada se vode kao srednja privredna društva, dok je jedno privredno društvo koje se prošle godine vodilo kao srednje, prema zakonskim odredbama sada postalo veliko privredno društvo”, istakao je Mahmutović.

Izvor: SRNA

Foto: Internet

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button