RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Gradonačelnici Beograda, Zagreba i Sarajeva: Uvezat ćemo se u zajedničku turističku rutu

Stabilnost i mir u regiji izuzetno su značajni za sve građane koji žive na ovim prostorima, poručeno je danas nakon prvog trilateralnog sastanka gradonačelnika Beograda, Zagreba i Sarajeva, Zorana Radojičića, Milana Bandića i Abdulaha Skake, održanog u Sarajevu, prenosi Agencija Anadolija.

Gradonačelnici su razgovarali o mogućnostima kreiranja jedinstvene turističke ponude, te o ulozi glavnih gradova u procesu izgradnje trajnog mira, pomirenja i saradnje u regionu.

“Stabilnost ovih gradova je preduslov za stabilnost država koje predstavljamo i svakako da mi je jako drago da mogu biti domaćin kolegama. Na današnjem sastanku bilo je govora i o turističkoj ruti koju ćemo zajednički formirati sa našim turističkim zajednicama, kako bi povezali glavne gradove”, rekao je Skaka.

On je rekao da Sarajevo, Zagreb i Beograd bilježe rast broja turista, zbog čega gradonačelnike raduje mogućnost da se uvežu u zajedničku turističku rutu da bi turisti, posebno oni koji dolaze s dalekog istoka, produžili boravak.

U tom smislu, turističke zajednice ovih gradova će napraviti jasne planove.

“Vjerujem da ćemo na sastanku, koji će se krajem godine desiti u Beogradu, potpisati jedan takav sporazum”, rekao je Skaka.

On je pozvao gradonačelnike Zagreba i Beograda pozvao da budu dio Olimpijskih igara mladih EYOF 2019, koje će biti održane u Sarajevu.

Da je u pitanju važan i značajan sastanak, saglasan je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

“Saradnja Beograda, Sarajeva i Zagreba izuzetno značajna za sve nas i za naše građane, za naše narode i za nas lično. Također smo se složili da su sve oblasti koje smo pomenuli, kao što su turizam, kultura, privreda i sport podjednako važne za sve nas”, rekao je Radojičić i pručio da su stabilnost i mir u regiji izuzetno značajni za sve.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izrazio je radost što je danas u Sarajevu.

www.bhrt.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.