RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Izložba dokumentarne fotografije Ataha Mahića i umjetničko veče u čast Rizahu Štetiću

Medžlis Islamske zajednice i Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Brčko distrikt Bosne i Hercegovine u povodu Kurban-bajrama organiziraju izložbu dokumentarne fotografije Ataha Mahića “Pozdrav iz Brčkog”. Otvaranje izložbe je večeras u 19.00 sati u brčanskom Domu Islahijeta.

Organizatori najavljuju i umjetničko veče u čast Rizahu Štetiću, prvom akademskom slikaru u Brčkom. U okviru programa bit će upriličeno: otkrivanje spomen-ploče na kući u kojoj je rođen Rizah Štetić, obraćanje prof. Ibrahima Krzovića, obraćanje Zlate Štetić i umjetnički program. Program će biti realiziran u Ulici Rizaha Štetića (Kolobara), ispred kuće u kojoj je Štetić rođen, u subotu, 18. augusta u 19.30 sati.

U okviru programa bit će postavljena izložba slika Rizaha Štetića i upriličeno druženje sa građanima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!