RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Gradski fudbalski stadion-neizvjestan završetak

Kada će Gradski fudbalski stadion u Brčkom, unatoč do sada uloženih više od četiri miliona maraka, biti završen gotovo je nemoguće i orjentaciono predvidjeti. Za završetak  samo prve faze, što podrazumjeva Zapadnu tribinu, službene prostorije, te uređenje atletske staze i ograde na stadionu, nedostaje preko 11 miliona maraka.

«Inače, u budžetu za ovu godinu, za projekat stadiona nisu predviđena sredstva, no iz ranijih godina ima osigurano oko dva miliona maraka. U ovom trenutku raspisan je tender za ogradu oko stadiona, no zbog žalbenog procesa vjerovatno će isti morati biti ponovljen», rekao je v. d. šefa Pododjeljenja za javne objekte brčanske Vlade, Nenad Radojković.

S obzirom na činjenicu da još uvijek nema ni dugoročne procjene kako osigurati neophodna sredstva, Radojković kaže da je teško orjentaciono predvidjeti kada bi prva faza gradnje mogla biti završena, odnosno Gradski stadion dobiti upotrebnu dozvolu.

Stavovi građana i sportskih radnika s kojima smo razgovarali, kad je riječ o izgradnji stadiona, kreću se u rasponu od toga da novca ima i da je sramota što stadion nije završen, pa do toga da treba graditi manje tribine sa više pomoćnih terena.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.