RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

“HDZ 1990” protiv izgradnje deponije smeća u Dubravama

Poznato je javnosti Brčko distrikta BiH da se godinama razgovaralo o ukazanoj potrebi izgradnje DEPONIJE smeća, čak i regionalnog karaktera, ali se političke strukture nisu uspjele dogovoriti o samoj lokaciji Centra za upravljanje otpadom.

Zadnjih nekoliko mjeseci se ponovo aktualizirala izgradnja toga Centra, te se krenulo na izmjene Regulacijskog plana „Tržnica Arizona“, sukladno Skupštinskoj odluci broj: 01-02-182/13 od 9.10.2013.godine i to kroz provođenje nezakonite eksproprijacije u kojoj najveći interes imaju pojedinci koji upravljaju tržnicom „Arizona“.

Nakon provedene javne rasprave u vrijeme godišnjih odmora 2017. godine kada zainteresirani građani nisu bili upoznati, pokušalo se doći do saznanja i informacija na Skupštini MZ Dubrave.

Mjesna zajednica Dubrave je uputila dopis Odjelu za urbanizam u Vladi Brčko distrikta BiH, ali još uvijek nema odgovora te “HDZ 1990” Brčko distrikta BiH ovim putem želi da iskaže zabrinutost građana MZ Dubrave, kao i ostalih mjesta koja gravitiraju uz tržnicu Arizona, čak i iz susjednih općina.

Imajući u vidu da je sukladno proceduri trenutačno taj Regulacijski plan „Tržnica Arizona“ u vladi Brčko distrikta BiH, te da će se nakon očitovanja vlade Brčko distrikta BiH uputiti u Skupštinu Brčko distrikta BiH koja će donijeti konačnu odluku, “HDZ 1990” Brčko distrikta BiH očekuje od članova Vlade Brčko distrikta BiH iz reda hrvatskoga naroda i da se najmanje jedan zastupnik iz HDZ BiH i najmanje jedan zastupnik iz HSS-“Braća Radić” suprotstave usvajanju izmjena ovog Regulacijskog plana, te spriječi izgradnja centra za upravljanje otpadom sa sadržajima mehaničko-biološke obrade, sagorijevanje krutog otpada – spalionice i dr. na lokalitetu MZ Dubrave – Tržnica Arizona.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!