RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Isplaćeno više od 3 miliona maraka za podsticaje u poljoprivredi

Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade do danas je na račune individualnih proizvođača doznačilo više od 3 miliona maraka namijenjenih podsticajima poljoprivredne proizvodnje u Distriktu.

«Paralelno sa ovim poslom, izdajemo i rješenja o visini novčanih sredstava, te vjerujem da će do kraja ovog mjeseca, biti završena sva rješenja za 1.877 poljoprivrednika koji su ukupno podnijeli 5.300 zahtjeva za podsticanje pojedinačnih segmenata  poljoprivredne proizvodnje. Do konca januara bi novac trebao biti operativan za sve one proizvođače koji su na isti ostvarili pravo», rekao je šef Odjeljenja za poljoprivredu brčanske Vlade, Saša Tanić.

Inače, ukupno u brčanskom budžetu, za tekuću godinu, odobreno je 10.500.000 maraka za podsticanje poljoprivredne proizvodnje na području Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.