RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Velike štete od olujnog nevremena u Distriktu

Olujno nevrijeme koje je sinoć zahvatilo južni dio Brčko distrikta prouzročilo je velike štete na mnogim javnim i stambenim objektima.

Sa Devete osnovne škole u Maoči vjetar je skinuo veliki dio krova. Zbog toga je danas nastava u toj školi otkazana do daljnjeg, potvrdio je šef Odjela za obrazovanje u brčanskoj Vladi, Senad Osmanović.

Zbog jakog vjetra manja oštećenja registrirana su i na osnovnim školama u Bukviku, te Zoviku, gdje je oštećen krov na sprtskoj dvorani. U Rašljanima, Maoči, Gornjem Rahiću, Bijeloj, Ulicama i Skakavi Gornjoj krovovi su oštećeni na mnogim kućama, a polomljenih stabala je mnoštvo.

Mnogi su dalekovodi oštećeni, tako das u bez struje sinoć bila skoro sva naselja na tom području Distrikta. Nadležne službe su od ranog jutra na terenu gdje saniraju oštećenja i sagledavaju obim štete.

Naselja pogođena olujnim nevremenom obišao je jutros i predsjednik Skupštine Brčko distrikta, Esed Kadrić, sa suradnicima. A šef vladinog Odjela za obrazovanje je kazao da će u Vladi zatražiti da se proglasi izvanredno stanje kako bi se izdvojila sredstva za sanaciju šteta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.