RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Iz Brčkog ka Vukovaru – biciklima

Članovi Biciklističkog kluba Brčko-Distrikt, njih pet, jutros je iz središta grada krenulo put Vukovara, kako bi se sutra priključilo mimohodu i odalo počast stradalima u odbrani Hrvatskog grada heroja.

«Put od 90 kilometara koji ćemo preći najmanje je što možemo učiniti kako bismo podsjetili na sve one koji su stradali u Vukovaru, te poželjeli da se to nikada nikome ne ponovi», rekao je, u ime biciklista, Semir Ibrahimović.

Uz želju da u Vukovar stignu bez poteškoća, te za planiranih šest sati vožnje, ispraćajući ih, dopredsjednik brčanskog Parlamenta, Ivica Filipović, je izrazio zahvalnost na naporu koji ovim povodom ulažu.

On je podsjetio da je juče iz Brčkog, pješice ka Vukovaru, krenula grupa od 20 pripadnika boračkih udruga proisteklih iz 108 HVO pješačke brigade.

«Sve ovo pokazuje da strahote Vukovara ili recimo Srebrenice, ne smiju biti zaboravljene, ponajprije da se ne bi ponovile», naglasio je Filipović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.