RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Izlagači i posjetitelji zadovoljni Sajmom privrede

Na ovogodišnjem brčanskom Sajmu privrede, kao i svake godine, ima i dosta izlagača iz drugih bosanskohercegovačkih gradova.

Većina izlagača iz drugih bh gradova, zadovoljna je novom lokacijom na kojoj se održava ovogodišnji sajam, kao i saradnjom sa brčanskim privrednicima i posjetom.

Jedna od izlagača je firma Tring iz Gračanice, čija predstavnica Senka Džanić je kazala da se prvi put predstavljaju tržištu u Brčkom.

“U Federaciji BiH smo poznati po proizvodnji fiskalnih uređaja. U suštini, jedini smo koji radimo kompletnu proizvodnju u BiH. S obzirom da je to aktuelna tema sada u Distriktu, došli smo na sajam da se upoznamo sa privrednicima Brčko distrikta i predstavimo svoje proizvode. Nadamo se uspješnoj budućoj saradnji”, dodala je Džanić.

Murfet Ajanović, predstavnik je firme Bioprodukt Eurogrupa Žepče, koja je također učesnik na ovogodišnjem brčanskom Sajmu privrede.

“To je masažni program, za ljude koji imaju problema sa kičmom, reumatskim tegobama. Na sajmu smo svake godine”, kazao je Ajanović.

Na sajmu ove godine je ponovo i firma Nerzz Bešlagić iz Visokog, koja se bavi proizvodnjom odjevnih predmeta i galanterije od kože. Kupci na sajmu mogu kupiti neke proizvode iz njihovog asortimana po vrlo povoljnim cijenama, a oni ističu da su zadovoljni posjetom.

Najviše posjete je jutros bilo na štandu mliječnih proizvoda,odnosno sira sirca i sira base iz Bosanskog Petrovca. Lela Mandić je naglasila da su u Brčkom treći put na sajmu.

“Imamo oko 40 kooperanata sa kojima radimo oko tri godine. Super nam ide jer je proizvod super. A super je i posjeta sajma u Brčkom. Također je i ova lokacija sada odlična”, dodala je Mandić.

Nedim Popo iz firme Slatka Varoš iz Gračanice, koja je dugogodišnji učesnik ovog sajma, kazao je da su izlagači zadovoljni ovogodišnjom organizacijom sajma.

Građani su također istakli da im je nova lokacija bolja od dosadašnjih, kao i ponuda izlagača, te da su sajamske cijene ponuđenih proizvoda povoljne.

Na ovogodišnjem 16. Sajmu privrede u Brčkom, većina izlagača su brčanske domaće firme, zatim firme iz drugih bh gradova, dok je firmi iz regiona i inostranstva malo.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.