Arhiva

Izmjene i dopune Zakona o J. P. Luka Brcko

Već na narednoj sjednici Skupštine Brčko Distrikta, u drugom čitanju, u proceduri bi trebale da se nađu predložene izmejene i dopune Zakona o J.P. Luka Brčko. Predložene izmjene se tiču broja članova upravnog odbora i visine plate direktora javnih preduzeća na nivou Brčko Distrikta.

Ovdje se u suštini radi o uređivanju kvalitetnijeg odnosa između osnivača, dakle Skupštine Brčko Distrikta i javnih poduzeća ujednačavanjem normiranja ove oblasti, kazao je Pero Gudeljević, direktor J.P. Luka Brčko.

U ovom slučaju želi se ujednačiti procedura izbora i broja članova upravnog odbora, naknada za rad upravnim odborima i plaće direktora poduzeća, precizirao je Gudeljević.

U ovoj oblasti zakonska regulativa je prilično neujednačena, kako po broju članova upravnih odbora u javnim preduzećima Brčko Distrikta, tako i po njihovoj novčanoj naknadai za rad, kao i oscilacija u platama za rad direktora javnih preduzeća.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button