RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Na Dan distrikta upriličeni „Susreti kulturno-umjetničkih društava Brčko“

Veliko zanimanje, ne samo članova kulturno umjetničkih društava, već i brojnih stanovnika distrikta, izazvala je manifestacija „Susreti kulturno umjetničkih društava Brčko“, kojom je, uz niz drugih manifestacija, obilježen 14. rodjendan distrikta.

Gotovo 1.000 mladića i djevojaka odjevenih u narodne nošnje, prezentirali su različite igre i muzičku tradiciju ne samo naroda iz BiH, već i šireg regiona.

080314-FLK-1

„Ovo je odlična prilika za sve nas da se okupimo na jednom mjestu, te uz razmjenu iskustava produbimo prijateljsvo koje postoji medju nama“, bio bi zajednički imenitelj iskazan od strane učesnika ove manifestacije.

Uz članove vlade predvođene gradonačelnikom, manifestaciji je prisustvovao i šef resornog odjeljenja Damir Bulčević, koji nije krio zadovoljstvo svim dosadašnjim aktivnostima iz domena sporta i kulture kojima se obilježava 14. rodjendan distrikta.

Tokom druženja KUD-ova, Udruženje ugostitelja distrikta je, za sve pojetioce, poslužilo besplatan ručak.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Купалиште на Сави већ сљедећег љета

Дејана Крстић

Mobilni planetarijum u sklopu Evropske noći istraživača Brčko

Radio Brčko

ЦИК: На Централном бирачком списку за Брчко дистрикт евидентирано 86.238 бирача

Radio Brčko