RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Iznos dnevne parking karte odobrava Skupština Brčko Distrikta

Izmjene i dopune Zakona o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta koje je Skupština prihvatila prošle sedmice omogućavaju Javnom preduzeću «Putevi» da nastavi sa naplatom parking prostora u Brčkom.

Izmjene Zakona preciziraju da je moguće, za vozače koji se nisu opredijelili za vrstu usluge parkiranja koju žele platiti, «obračunati» cjelodnevnu parking kartu.

«Iznos dnevne karte koja po, trenutno važećem cjenovniku, iznosi 4 marke biće promijenjena na sjednici Upravnog odbora preduzeća, te proslijeđena Skupštini Distrikta na razmatranje i odobravanje. Tu cijenu će biti obavezni platiti vozači koji su auto parkirali, a nisu se opredijelili za nivo usluge parkinga koji koriste», rekao je zamjenik direktora JP “Putevi”, Mato Itrić.

Ova cjelodnevna karta se ne tretira kao prekršaj i važi 24 sata.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.