RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Nezavisni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu zadovoljan povećanjem plata

Nezavisni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu Brčko distrikta BiH krajem 2017. godine nakon održane Skupštine, usvojen je zaključak da se traži povećanje plata u JZU “Zdravstveni centar Brčko”.

Nezavisni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu Brčko distrikta BiH zadovoljni su povećanjem plata od 10% i konstatuju da je ono u ovom momentu realno, te u sadašnjim okolnostima niko ne može da bude nezadovoljan.

Nakon tematske sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH, ukazano je zajedno sa Odjeljenjem za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH, da se osim povećanja plata mora razgovarati o poboljšanju položaja zaposlenih u zdravstvu, ulaganju u opremu, prijemu novih kadrova, specijalizaciji mladih ljekara, kako bi se građanima pružila kvalitetnija zdravstvena zaštita.

Koristimo priliku da ukažemo da je najavljeno povećanje plata u zdravstvu zajednički uspjeh Vlade Brčko distrikta BiH, Skupštine Brčko distrikta BiH i menadžmenta JZU „Zdravstveni centar Brčko“, jer su našli načina da se omoguće sredstva za povećanje plata.

Moramo istaći da povećanja plata u zdravstvu nije bilo više od 10 godina, što je, smatraju, jedan od osnovnih razloga zbog kojeg zdravstveni radnici napuštaju ove prostore u potrazi za boljim uslovima rada.

 Rukovodstvo nezavisnog sindikata radnika
 zaposlenih u zdravstvu Brčko distrikta BiH

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.