RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Izvršena provala u kuću, iz saobraćaja isključeno 33 vozača

Policiji Brčko distrikta je, tokom vikenda, prijavljeno jedno krivično djelo i to: dana 19.11.2017. godine, oko 09,35 sati Policiji se obratio građanin iz mjesta Palanka, i prijavio da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih, izvršena provala u kuću njegovog komšije u mjestu Palanka, Brčko distrikt BiH. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj. Uviđajnim radnjama konstatovano je da je provala najvjerovatnije izvršena provaljivanjem kroz prozor na objektu i da je u kući izvršena premetačina stvari, a nije poznato da li je bilo otuđivanja predmeta.

S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo „Teška krađa“, iz člana 281 stav 1., Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, policijski službenici provode mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela.

Pripadnici Policije su, u navedenom vremenskom periodu, obezbijedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u Distriktu i isti su protekli bezbjedno.

U izvještajnom periodu nije bilo saobraćajnih nezgoda u kojima bi policijski službenici vršili uviđajne radnje.

Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili tridesettri vozača i vozila, gdje je kod dvadeset tri vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u četiri slučaja utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u čest slučajeva utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.