RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Izvršena provala u tri vikendice u Gredicama

Dana 04.11.2017. godine, oko 09,30 sati Policiji se obratio građanin Brčkog i prijavio da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih, izvršena provala u tri vikendice u naselju Gredice II. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj.

Uviđajnim radnjama  konstatovano je da je provala najvjerovatnije izvršena provaljivanjem kroz vrata na objektima i da je iz jedne vikendice otuđena električna pila.

S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo „Teška krađa“, iz člana 281 stav 1., Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, policijski službenici provode mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovih krivičnih djela, kao i otuđenog predmeta.

Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbijedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

U izvještajnom periodu pripadnici Policije su izvršili uviđaje u šest saobraćajnih nezgoda. U četiri saobraćajne nezgode pet lica je zadobilo lake tjelesne povrede, dok je u dvije saobraćajne nezgode zabilježena materijalna šteta nastala na vozilima.

Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili četrdeset vozača i vozila, gdje je kod dvadeset vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u deset slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u deset slučajeva utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.

Izvještaj Policije Brčko distrikta BiH

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.