RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Okončana sjetva pšenice

Jesenja sjetva na području Distrikta, na oko 3.000 hektara obradivih površina, gotovo u potpunosti je okončana. Prednjači pšenica koja je zasijana na oko 2.500. hektara, dok je preostalih oko 500 hektara pod tritikalom i ozimim ječmom.

«Sjetveni radovi su okončani na oko 95 posto planiranih površina u optimalnom agro- roku. Za one poljoprivrednike koji ovaj posao još nisu završili postoji mogućnost da to učine u narednih nekoliko dana, dakako povećavajuću količine sjetvenog materijala za oko pola kilograma po hektaru i to za svaki dan u odnosu na istekli optimalni rok sjetve, odnosno kraj prošlog mjeseca», rekao je šef resornog pododjeljenja brčanske Vlade, Ferhat Ćejvanović.

Inače, prema očekivanjima i najavama poljoprivrednih proizvođača, sav posao oko jesenje sjetve u Distriktu bi trebao biti završen najkasnije do kraja ove sedmice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.