Arhiva

Još jedan u nizu uspješnih koncerata KUD-a Klanac

Pred prepunom salom brčanskog Doma kulture sinoć je održan, veoma uspješan, dvosatni godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva Klanac na kome su članovi ovog društva predstavili svoj rad u ovoj godini.

Kulturno-umjetničko društvo Klanac, koje je prije ratnih zbivanja na ovim prostorima djelovalo kao sekcija pri ovoj mjesnoj zajednici, osnovano je ponovo prije dvije i po godine. Kako su uspješni bili u to vrijeme kada su skoro uvijek osvajali prva mjesta na “Mladim graditeljima”, ali i drugim manifestacijama, tako su i danas za ovo kratko vrijeme pokazali se u punom sjaju, što potvrđuje i velika posjećenost njihovih, kako godišnjih, tako i humanitarnih koncerata koje često organizuju. KUD danas okuplja oko 80 članova, razvrstanih u niz sekcija od kojih je najbrojnija folklorna sekcija koja ima tri ansambla.

Zijad Osmić, predsjednik KUDA-a Klanac istakao je da su stari članovi odlučili ponovo da pokrenu ovo društvo, te da su zadovoljni svojim sadašnjim radom.

Na sinoćnjem koncertu nastupili su folklorni ansabl najmlađih članova I senior sa ukupno šest folklornih igara, članovi pjevačke sekcije, kao i prijatelja KUD-a.

Fikret Ibrahimović i Zijad Osmić

Jedan od članova Fikret Ibrahimović, koji je bio član ovog KUD-a i prije u ranoj mladosti, ističe da mu je veliko zadovoljstvo što ponovo sada igra folklor, jer je to za njega mjesto gdje se čovjek obogaćuje i duhovno i moralno.

“Pozvao bih sve koji imaju ljubav prema folkloru da se odazovu bilo u ovo ili neko drugo društvo. Ovi nastupi su nekada bili takmičarskog, a ne revijalnog karaktera. To je podrazumijevalo dodatni adrenalin, ali više vježbanja. Mi koji smo zapamtili to vrijeme mi smo uvijek takmičari. Mi prihvatamo i sada izazov kao da nas dole čeka žiri, a to je naša publika što je najbitnije”, dodao je Ibrahimović.

Na svakom godišnjem koncertu, ali i humanitarnim koje ovo kulturno društvo organizuje uvijek učešće uzmu i neki poznati Brčaci sa estrade. Jedan od njih sinoć je bio i mladi Fatmir Sulejmani, koji je inače nekada bio član KUD-a Klanac.

“Jako mi je drago što i danas pored svih obaveza mogu da pomognem ovok  KUD-u koji je svojevremeno pomogao meni kad je najviše trebalo. Prvenstveno mi je drago nastupati na ovoj bini gdje sam zapravo počeo da pjevam I da se bavim muzikom.A ovaj KUD je nešto posebno za mene samim tim što tu imam mnogo dugogodišnjih prijatelja”, dodao je Sulejmani.

Nihad Kantić-Šike, Farizada Kurtalić i Fatmir Sulejmani

Pored Fatmira, godišnji koncert KUD-a Klanca, svojim nastupima uveličali su i Nihad Kantić-Šike, te Farizada Kurtalić, kao i djeca folklorne sekcije KUD-a Centar 5.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button