RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Policija apeluje na pažnju prilikom upotrebe pirotehnike

Uoči božićnih i novogodišnjih praznika Policija Brčko Distrikta apeluje na oprez prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava u dozvoljenom prostoru.

Odlukom Policije od 15.11.2017. do 15.01.2018. godine dozvoljena je uporeba II klase pirotehničkih sredstava za zabavu.

“Ova sredstva nije dozvoljeno upotrebljavati na mjestima okupljanja građana i u zatvorenom prostoru”, kazao je dr. Halid Emkić, portarol brčanske Policije. Kazne za prekršioce su od 100 do 1.000 KM.

Građani većinom nisu, sem vatrometa, za upotrebu pirotehnike zbog straha za bezbjednost djece.

Policija je i ove godine u okviru projekta „Rad u zajednici“ u saradnji sa Timom za deminiranje Vlade Brčko Distrikta pokrenula akciju upozoravanja učenika sa opasnostima prilikom korištenja pirotehničkih sredstava.

Obzirom na predstojeće vjerske i novogodišnje praznike Policija Brčko Distrikta poziva građane na suzdržavanje od upotrebe pirotehnike radi prijatnije i sigurnije atmosfere.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.