RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

JP “Putevi” nabavlja mehanizaciju za održavanje putne mreže

Brčansko Javno preduzeće “Putevi” trenutno provodi aktivnosti oko nabavke sopstvene mahanizacije, tačnije mašina i vozila za zimsko i ljetno održavanje puteva.

Zamjenik direktora ovog preduzeća za održavanje putne mreže u Distriktu, Jasmin Memišević, istakao je da bi ovaj tender koji je još uvijek u toku, trebao biti završen krajem januara.

Jasmin Memišević

“Preduzeće zaista čini ogromne napore kako bi se putna mreža držala u kvalitetnom stanju. Ovo je projekat iz prethodne godine koji još traje i tek u ovoj godini očekujemo aktivnosti sa sopstvenom mehanizacijom. Preduzeće već ima određene kadrove koje planira interno da preraspodjeli, ali svakako će u narednom periodu trebati popuniti još neka radna mjesta kako bi se ta mehanizacija uposlila”, dodao je Memišević.

Kada je riječ o zimskom održavanju puteva, istakao je da se, iako su temperature visoke za ovo doba godine, posipanje puteva vrši ujutro i navečer kada se očekuju minusi kako bi putevi bili prohodni.

“Preduzeće se brine za nekih 900 do 1.000 kilometara puta na području Brčko distrikta BiH i putna mreža je u prilično dobrom stanju. Preduzimamo sve aktivnosti na održavanju prohodnosti puteva. Postoje ugovori za održavanje puteva na godišnjem nivou, kako ljetno, tako i zimsko, kako samog puta, tako signalizacije i putne opreme”, dodao je Memišević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.