RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Izgradnja lifta u Domu zdravlja počinje za tri mjeseca

Osobe slabijeg zdravstvenog stanja, kao i sve one u invalidskim kolicima koje, potrebu za uslugama Doma zdravlja, trebaju gotovo svakodnevno za obavljanje liječničkih pregleda ili za nalazom krvi, za pomoć moraju angažirati dodatnu osobu koje će im pomoći ili kolica uznijeti uz više redova stepenica. 

Nakon višegodišnjih ukazivanja na potrebu lifta u Domu zdravlja Brčko distrikta, koja nije realizirana zbog administrativne procedure, njegova izgradnja konačno će početi u ožujku ove godine.

Šef Odjela za zdravstvo i ostale usluge, dr. Sabrija Čandić, ističe da je procedura javnih nabava okončana, te da je odabran izvođač radova iz Gračanice koji će, uz izvođenje radova pripremiti idejni, a potom i glavni projekt.

On je, također, naglasio da su uklonjenje sve administrativne barijere u vezi s tom. Vrijednost lifta koji će brčanski Dom zdravlja imati je oko 120.000 maraka.

Foto Ilustracija: https://www.freepik.com 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.