RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Kadrić i Filipović uručili paketiće brčanskim mališanima

Predsjednik i dopredsjednik Skupštine Brčko Distrikta Esed Kadrić i Ivo Filipović posjetili su danas Centar za mentalno zdravlje, Odjel pedijatrije Bolnice Brčko i Dječije obdanište „Evlad“ i tom prilikom mališanima uručili novogodišnje paketiće.

Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko Distrikta, prilikom podjele paketića u Centru za mentalno zdravlje kazao je da su mališanima dijeljeni novogodišnji paketići u namjeri da imaju osjećaj da nisu sami i zaboravljeni i da politička vlast ima obzira i obavezu pomaganju njima zbog stanja u kojem se nalaze. “Pogotovu moramo biti pažljivi i pomagati najmlađe iz ove popualcije”, poručio je Kadrić.

Ivo Filipović, dopredsjednik Skupštine Brčko Distrikta poručio je da je i njemu osobno drago da u ove blagdanske dane može podijeliti sa najmlađima, koji su naša nada i naša budućnost, trenutke sreće i pažnje koje oni imaju u kući, ali i van kuće, i koja je ovim mališanima itekako potrebna.

Riječi zahvalnosti svima koji su paketićima darivali male pacijente Bolnice Brčko uputio je dr. Nihad Šibonjić, direktor Javne zdravstvene ustanove-Zdravstveni centar Brčko. Šibonjić je posebnu zahvalnost uputio predsjedniku i dopredsjedniku Skupštine Brčko Distrikta koji su danas obradovali mališane koji se trenutno nalaze na Odjelu padijatrije. Ukupno je podijeljeno 270 paketića za naše najmlađe sugrađane.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!