RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Kadrić: Očekujem prijedloge od strane odgovornih za krizu

Boraveći u radnoj posjeti Brčkom, šef delegacije i specijalni predstavnik EU u BiH, Lars Gunar Vigemark, u razgovoru sa predsjednikom Skupštine pohvalio je Distrikt zbog blagovremenog ispunjavanja obaveza spram puta naše zemlje ka Evropskoj uniji.

Pored ostalog, zanimao se i za realizaciju kreditne linije od 10 miliona eura, Evropske razvojne banke, namijenjenih revitalizaciji brčanske «Luke», ali i za aktuelnu političku krizu u Distriktu.

«Predočio sam specijalnom predstavniku sve zamjerke koje imamo na kreditnu liniju za revitalizaciju «Luke» gdje je naglasio da nije znao za suprostavljene stavove oko tehničkih rješenja samog projekta. Još jednom sam ukazao da Bošnjaci nisu za zaustavljanje kredita već za transparentni pristup u realizaciji cijelog projekata», naglasio je predsjednik brčanskog Parlamenta, Esed Kadrić.

Kad je riječ o aktuelnoj političkoj situaciji, Vigemer je istakao da je sva odgovornost na ovdašnjoj vlasti koja mora intezivirati razgovore uz predhodno poboljšanje međusobne komunikacije.

U ovom kontekstu govoreći o mogućim rješenjima, Kadrić je rekao da prijedloge očekuje od onih koji su do ovakve situacije doveli, a kako bi se onda, spram tih prijedloga i odredili.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.