RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

MZ Bijeljinska Cesta treba kružni tok i pijacu

Gradska mjesna zajednica Bijeljinska Cesta je jedna od mjesnih zajednica u Brčko Distriktu u kojoj se stanje može ocijeniti zadovoljavajućim. Situacija za njene mještane i brojne druge građane koji prolaze kroz ovaj vrlo frekventni prostor Distrikta bila bi puno bolja kada bi se sagradio kružni tok saobraćaja prema glavnom putu Brčko- Bijeljina i u funkciji stavila pijaca. Žiko Novaković, predsjednik MZ Bijeljinska cesta kaže da problem nastaje i zbog prekida saobraćaja prilikom većih kišnih padavina kod podvožnjaka u blizini “Boslaploda”. Takođe, građani traže izmiještanje pružnog kolosijeka iz naselja, nedostatak „ležećeg policajca“ kod zgrade mjesne zajednice i dvije nove oglasne table.

Novaković je pohvalio sređen prostor mjesne zajednice, rad javne česme u naselju, 16 akcija dobrovoljnog darivanja krvi, donatorsko veče kada su umjetnici i političari pomogli jednu porodicu oštećenu u poplavama i školu murala za najmlađe koja se realizuje kao zamjena za uvredljive grafite i bolju komunikaciju među svim građanima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.