RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Kako i gdje zatvorenici zadovoljavaju svoje seksualne potrebe? (Video)

Ako pitate bilo kojeg robijaša čemu se najviše raduje, kao iz topa će vam odgovoriti – slobodnim posjetama! O čemu se radi? Riječ je o posjetama ljubavnih partnera, djevojke s kojom su prije odlaska u zatvor bili u vanbračnoj zajednici ili supruge, tokom koje imaju mogućnost da vode ljubav, odnosno da imaju seks.

Priložiti dokaz

Prethodno osuđenik mora najaviti dolazak partnera, te priložiti dokaz da su u bračnoj ili vanbračnoj zajednici. Takav je slučaj i u Kazneno-popravnom zavodu u Zenici. Ekipa „Avaza“ je imala privilegiju da zaviri u ljubavna gnijezda zeničkog zatvora.

Kako smo se uvjerili, radi se o sobama koje su izolovane od ostalih ćelija. Sobe u kojima se upražnjavaju slobodne posjete sadrže sve kao i one u nekom motelu, uključujući bračni krevet i toalet.

– Evo, vidte, imaju sve uslove, pa da se poslije i istuširaju – pričaju naši domaćini.

Komotna situacija

Da sve ne bi bilo tako idealno, pobrinuli su se zatvorski stražari, koji stoje ispred vrata soba i budnim okom prate da neko, eventualno, ne zlupotrijebi trenutnu nešto komotniju situaciju nego inače. Kako nam pričaju domaćini, nekada to nije nimalo lagodan posao, jer nerijetko „gori i pršti“ na sve strane.

– Nekada budu toliko glasni, da je to neizdržljivo – u šali nam govore zatvorski čuvari.

Kategorija osuđenika sve diktira

Kategorije osuđenika sve digtiraju iza zatvorskih zidina pa tako i slobodne posjete. Tako osuđenik A kategorije ima pravo na dva i po sata dva puta mjesečno. Osuđenik B kategorije ima pravo dva sata jednom mjesečno. Osuđenik C kategorije mora se zadovoljit sa sat vremena jednom mjesečno.

Izvor: https://avaz.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Preskočite ljubljenje i nosite masku za vrijeme seksa 

Radio Brčko