RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U “Islahijetu” upriličene radionice pisanja bosančice za djecu i odrasle

Manifestacija „Dani Povelje“, odnosno obilježavanje 830 godina od nastanka Povelje Kulina bana, danas je u Domu Islahijeta nastavljeno predstavljanjem knjige za djecu Bosančica, te su upriličene tri radionice pisanja bosančice za djecu i odrasle.

Autor ove slikovnice, odnosno bukvara za djecu Aleksandra Nina Knežević diplomirana grafička diznajnerica iz Sarajeva, zajedno sa svojom kolegicom grafičkom dizajnericom Miomirkom Milom Melank, bila je voditelj ovih radionica.

One su istakle da je sama Povelje Kulina bana pisana bosančicom i da je ovo prvi pokušaj povezivanja ove knjige za djecu sa istorijom i naslijeđem, iako je knjiga nastala prije četiri godine.

Podsjetile su da je Povelja Kulina bana napisana bosančicom, pa su željeli spojiti taj historijski momenat sa činjenicom da ljude zanima bosančica jer je to je pitanje prošlosti i žele da je prepoznaju i da se identifikuju sa njom.

Radionice učenja pisanja bosančicom su bile vrlo posjećene,a osim osnovaca, srednjoškolaca i studenata, prisustvovala im je i nekolicina nešto starijih osoba.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Prijavite se na radionice o ženskom preduzetništvu u Brčko Distriktu

Radio Brčko

Brčko: “Dani Povelje” završeni druženjem sa studentima

Radio Brčko

Pored niza redovnih aktivnosti, Svitac uskoro planira i realizaciju novih projekata

Sanita Jerković Ibrahimović