RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

“Kolo” iz Trebinja u Brčkom

Narednih mjesec dana, u brčanskoj Gradskoj galeriji ljubitelji likovne umjetnosti imaju priliku vidjeti izložbu slika načinjenih na likovnoj koloniji «Kolo» koje organizuje muzej «Hercegovina iz Trebinja».

Izložba je jedna od standardnih postavki kojom se muzej Hercegovine predstavlja u BiH i zemljama regiona, a mogu se vidjeti slike neupitne umjetničke vrijednosti, sačinjene akril i tehnikom ulja na platnu, a tu je i nekoliko veoma dobrih crteža, ukupno trideset ostvarenja.

«Smatram da ima prostora za jačanje saradnje brčanske Galerije sa muzejima širom BiH, kao i zemalja regiona i to će biti jedan od naših temeljnih zadataka u 2018. godini. Vjerujem da će ovaj cilj biti ostvaren prije svega u interesu dinamiziranja kulturnih događanja u Distriktu, a na zadovoljstvo ovdašnjih ljubitelja umjetnosti», rekla je kustos Galerije, Sonja Đurović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.