RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

U srijedu redovna sjednica Skupštine Brčko Distrikta BiH

Predsjednici klubova zastupnika u brčanskom Parlamentu na današnjem pripremnom sastanku usaglasili su prijedlog dnevnog reda za naredno 23. redovno zasjedanje Skupštine Distrikta.

Među 15 tačaka, u dnevni red, je uvršten Izvještaj o radu Vlade za prošlu, te plan djelovanja izvršne vlasti u ovoj godini, kao i Planovi rada za 2018. Javnih preduzeća «Putevi”, “Luka” i “Radio Brčko”.

Na narednoj sjednici Parlamenta naći će se i set Odluka o proglašenju javnog interesa, kao i Informacija o stanju zdravstva na području Doistrikta.

Na prijedlog SNSD-a, u sam vrh zasjedanja, kao treća tačka uvrštene su Izmjene i dopune Zakona o komunalnim djelatnostima, a u kontekstu Odluke suda o naplati parking prostora u Brčkom i to po hitnom postupku.

Inače, naredna redovna sjednica Parlamenta biće upriličena iduće srijede 17. januara sa početkom u 10 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.