RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Krepšićki Anđeli” uručili pelene porodici Ćejvanović

Članovi Udruženja “Anđeli” iz Krepšića su, u okviru humanitarne akcije trajnog karaktera “Čep za hendikep”, uručili 1.368 komada pelena porodici Ćejvanović u Brčkom.

Iz Udruženja su kazali da su osigurane pelene za cijelu godinu djevojčici sa posebnim potrebama – Aneli Ćejvanović.

Roditelji su se zahvalili Udruženju i svima koji su učestvovali i koji i dalje učestvuju u ovoj akciji, te pozvali sve svoje prijatelje, poznanike i roditelje koji imaju djecu s posebnim potrebama da se uključe u akciju, kako bi olakšali svojoj djeci i sebi kupovinu pelena i drugih potrepština.

SAKUPLJANJE ČEPOVA NE KOŠTA NIŠTA

Akcija “Čep za hendikep” je pokrenuta sa ciljem da pokaže da se humanost može ispoljiti bez ijedne donirane konvertibilne marke, te sa idejom razvijanja društvene svijesti o značaju reciklaže. Reciklaža u ovome slučaju može doprinijeti boljem i lakšem životu onih koji se bore sa problemima i izazovima hendikepa i invaliditeta.

Akcija podrazumijeva prikupljanje svih vrsta plastičnih čepova koji se recikliraju kao tvrda plastik. Novcem prikupljenim reciklažom osigurava se nabavka pomagala koja, osobama uskraćenim za slobodno i nesmetano kretanje, u velikoj mjeri olakšavaju život.

Akcija “Čep za hendikep” je trajna akcija, a sakupljanje čepova ne košta ništa. Zato svi postanimo dio velikog tima!

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.