RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Потребан кредит од 3 милиона евра за уређење колективних центара

Брчанска Влада на петом наставку 28. редовне сједнице донијела је закључак да се Европској банци за обнову и развој упути писмо у коме би се затражило одобрење новог кредита за уређење колективних центара Грбавица, Буквик, Брка, Церик и Прутаче кроз тзв. ЦЕБ пројекат.

Анто Домић

„Кредит у износу од 1,5 милиона еура који нам је та банка одобрила су недовољна. Због тога смо данас задужили Дирекцију за финансије и Одјељење за избјегла и расељена лица да упути писмо банци са захтјевом за нови кредит у износу од око 3 милиона еура, чиме бисмо у складу са траженим стандардима могли санирати све ове центре и претворити у објекте социјалног становања“, рекао је др Анто Домић, замјеник градоначелника Брчко дистрикта.

Он је подсјетио да су стручни консултанти које је банка ангажовала процијенили да само за уређење Прутача треба дупло више новца од одобреног кредита.

„Имајући у виду да овај пројекат треба завршити јер предуго усаглашавамо који од центара треба први санирати, закључили смо да под хитно закажемо састанак са представницима Банке и затражимо додатна средства како бисмо истовремено уређивали све колективне центре. Тако бисмо избјегли евентуалне приче о сегрегацији или различитом приступу појединачним центрима“, нагласио је др Домић, изражавајући наду да ће Банка изаћи у сусрет и прихватити аргументацију власти у Дистрикту.

У оквиру ове тачке, Влада је, по Домићевим ријечима, донијела и одлуке о
започињању техничких припрема за затварање колективних центара.

Образлажући одсуство расправе и доношења одлуке о кредитном задужењу за „Луку Брчко“, др Домић је рекао да и даље не постоји спремност чланова Владе из бошњачког народа да се расправља о овој тачки дневног реда и да се гласа.

„Не знам каква ће бити судбина овог пројекта и грант средстава у износу од 3 милиона евра“, прецизирао је др Домић.

Прихваћен је захтјев Полиције Брчко дистрикта да Влада одобри реконструкцију полицијског одбора.

Будући да сједници није присуствовало неколико чланова Владе који имају тзв.афирмативни глас, приједлози Нацрта о измјенама и допунама Закона о високом образовању и Закона о фискалним системима пролонгирани су за наредну сједницу Владе.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.