RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Mektić na neprimjeren način prokomentarisao kampanju koja promoviše prevenciju raka kod muškaraca

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić na svom Twiter profilu na neprimjeren način je prokomentarisao početak akcije “Movember” u Banjoj Luci, kojom se skreće pažnja na muško zdravlje, a posebno karcinom testisa i prostate.

Naime, Mektić je komentirao vijest o tome da više od 20 muškaraca u Banjoj Luci sinoć obrijalo brade i na taj način pokrenulo akciju “Movember”, u okviru koje se organizuju edukativne i humanitarne aktivnosti za pomoć oboljelima od ovih karcinoma.

Inače, ovu kampanju obično prati simboličan naziv “Movember” koji je izveden od dvije riječi engleskog jezika: brkovi (Moustache) i sam naziv za mjesec novembar (November).

“Kakve veze ima brada sa testisima? Što nisu obrijali donju bradu?”, napisao je Mektić na svom profilu. 

Mjesec novembar se globalno obilježava kao mjesec muškog zdravlja, obično praćen simboličnim nazivom kampanje “Movember”.

Tokom novembra se, različitim aktivnostima, nastoji široj javnosti ukazati na važnost očuvanja zdravlja muškaraca, gdje se u centar interesovanja stavljaju prevencija karcinoma prostate, testisa i važnost mentalnog zdravlja.

U novembru se, širom svijeta, muškarci motivišu da tokom cijelog mjeseca puštaju bradu i brkove, kako bi, uniformnim načinom, dali na značaju cjelokupnoj borbi.

Izvor: https://www.klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Dogovoren prijevoz blizu 4.000 migranata iz USK u Sarajevo

Radio Brčko

Twiter i Facebook sankcionirali Trampa zbog dezinformacija

Radio Brčko

Đoković se na “Tviteru” zahvalio svima što su bili uz njega

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!