RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

“Merhamet” u prošloj godini podijelio 25 tona humanitarnih roba

“Merhamet” Brčko je, u prošloj godini, siromašnim građanima Brčko Distrikta podijelio  25 tona humanitarnih roba čija je vrijednost 80.000 KM – konstatovano je, nakon današnje redovne godišnje izvještajno-izborne skupštine, Udruženja građana Bošnjaka „Merhamet“ Brčko Distrikta. Ovu pomoć je dobilo preko 3.500 naših sugrađana koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.

“Prema ekonomskim pokazateljima očekuje nas još teža godina u radu i ja apelujem na nadležne da omoguće minimalan rad ovog udruženja i da nas, u dijelu raspodjele sredstava za rad nevladinih udruženja, odvoje od onih koji imaju slabe ili nikakve rezultate u radu”, kazao je Mustafa Ibrišimović, predsjednik brčanskog “Merhameta”. Fikreta Zahirović, povjerenica “Merhameta” za MZ Ivici je kazala da je ova pomoć mala ali dragocjena, i da se prilkom podjele paketa, Udruženju javi i do pet puta više lica kojima je humanitrana pomoć potrebna.

Zbog nedostavljanja spiskova za podjelu humantirnih roba sjedištu “Merhameta” u Gornjem Rahiću, iz članstva je isključeno pet povjerenika čime je do daljnjeg obustavljena podjela hrane i drugih potrepština za građane pet brčanskih mjesnih zajednica.

Najveći donatori “Merhameta” Brčko su iz Njemačke, Sarajeva, Gradačca i Brčko Distrikta

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.