Arhiva

Šta definiše Plan odbrane od poplava u Brčko distriktu?

Vlada Brčko distrikta je, na jučer održanoj sjednici, usvojila Glavni operativni plan odbrane od poplava za 2018. godinu.

“Ovim planom se definišu područja koja se brane od poplava sa izgrađenim i neizgrađenim vodoprivrednim objektima, mjere koje se poduzimaju na tim područjima, situacije kada se proglašavaju redovne i vanredne mjere odbrane od poplava, te određuju rukovodioci u takvim vanrednim situacijama”, kazala je Ljiljana Zenunović, šefica Pododjeljenja za vodoprivredu i šumarstvo.

Nakon katastrofalnih poplava 2014. godine urađen je značajan broj radova kako bi se povećao stepen zaštite od poplava poput čišćenja vodotoka i saniranja nasipa.

“Ta iskustva koja smo stekli u poplavama od prije tri godine poslužila su nam da izvučemo određene pouke i da se bolje organizujemo kako da u budućnosti djelujemo na terenu ako se ponovo nađemo u sličnoj situaciji”, dodala je Zenunović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button