RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

МУП РС: За пет мјесеци заплијењено више од 340 килограма наркотика

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске открили су у првих пет мјесеци ове године 406 случајева злоупотребе дроге и заплијенили више од 340 килограма наркотика.

Из МУП-а Српске је, поводом Међународног дана борбе против злоупотребе и кријумчарења дроге, саопштено да су полицијски службеници у овом периоду открили 102 кривична дјела и 304 прекршаја из ове области.

Полиција је заплијенила 337.702,75 грама марихуане, 4.262,41 грама хашиша, 78,73 грама кокаина, 1.194,66 грама анфетамина и 94,8 комада екстазија.

Из МУП-а наводе да су спровели низ акција усмјерених на откривање и разбијање криминалних група које се баве неовлашћеном производњом и прометом дроге, као што су “Крупац”, “Виторог”, “Клуб” и “Клуб два”, које су резултирале пљенидбом веће количине разне дроге и хапшењем и процесуирањем већег броја лица.

Полицијски службеници свакодневно, у оквиру својих редовних послова и задатака, предузимају превентивне и репресивне мјере које се тичу евидентирања и санкционисања кривичних дјела и прекршаја из ове области.

Континуирано се одржавају предавања ученицима основних и средњих школа о штетности конзумирања дроге, наведено је у саопштењу.

Комисија за сузбијање злоупотребе дроге у Републици Српској у сарадњи са МУП-ом, надлежним министарствима и другим институцијама и тијелима и ове године учествује у обиљежавању Међународног дана борбе против злоупотребе и кријумчарења дроге.

Тим поводом полицијски службеници ће на инфо-пултовима у центру градова дијелити информативне летке под слоганом “Одупри се виртуелним изазовима”, те подсјетити грађане на штетност дроге по здравље појединца и безбједност заједнице.

Извор: Срна

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

У Шамцу нађено више од 550 килограма дувана

Radio Brčko

МУП РС: У акцији ”Пресретач” слободе лишена два полицијска службеника

Radio Brčko