RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Distrikt ponovo vratiti kao “Ogled za ugled”

Novoimenovani zamjenik visokog predstavnika u BiH i supervizor za Brčko, Majkl Skanlan, za pet mjeseci od kako je imenovan na ovu poziciju četiri puta je boravio u Brčkom.

„Na posljednjem sastanku, od nas iz vlasti zahtjevao je da se maksimalno uozbiljimo. Distrikt kroz značajnija ulaganja u kapitalne projekte i posebno jačanje privrede i otvaranje novih radnih mjesta, ponovo mora postati istinski Ogled za ugled“, rekao je dopredsjednik brčanske Skupštine Ivica Filipović.

Distrikt kao projekat nije upitan, no bez ostvarivanja navedenih ciljeva, forma i nivo njegovog finansiranja, mogao bi doći u pitanje, između ostalog naglašeno je na ovom sastanku, kome su prisustvovali i predsjednik skupštine te gradonačelnik i dogradonačelnik Brčkog.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.