RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Na 2. Svjetskom prvenstvu u Italiji Fatima Kastrati osvojila zlatnu medalju

Fatima Kastrati, takmičarka Kluba borilačkih sportova „Lokomotiva“ Brčko, osvojila je prvo mjesto u borbama na 2. Svjetskom prvenstvu ujedinjenog karatea u Italiji i u Brčko se vratila sa zlatnom medaljom. U gradu Montecatina je održano Svjetsko prvenstvo na kojem je sudjelovalo 45 zemalja.

Među njima su bili i takmičari iz Brčko distrikta BiH Fatima Kastrati i Redžep Brkić koji je u prvoj borbi izgubio od protivnika sa Kipra. Mladi brčanski takmičari su potvrdili da i ovim disciplinama mogu postizati svjetski vrijedne rezultate. Nastupili su u tradicionalnom karateu kao članovi ITKF karate reprezentacije. BiH je od 16 takmičara osvojila jednu zlatnu, srebrnu i dvije bronzane medalje.

Takmičare iz Brčkog je vodio trener Mehmedalija Brkić koji se zahvaljuje gospodinu Siniši Miliću, gradonačelniku Brčko distrikta BiH, koji je sponzorirao odlazak na 2. Svjetsko prvenstvo u Italiju ekipu iz Brčkog.

Fotografije KBS “Lokomotiva Brčko”

Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.