RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Uzorak od 400 farmi za statističke podatke iz Distrikta

Agencija za statistiku BiH, uz koordinaciju brčanske Podružnice, na teritoriji Distrikta, započela je anketiranje vlasnika poljoprivrednih farmi, te pravnih lica iz ove oblasti. Na terenu radi pet anketara i kontrolor, a podaci precizniji od dosadašnjih, koji se očekuju kao rezultat, biće korišteni isključivo u statističke svrhe.

«Do 15. decembra anketari će obići 400 farmera koje smo, po metodu slučajnog uzorka, odabrali kako bi prikupili lepezu podataka počev od vlasničke strukture, pa do veličine farme, obima proizvodnje, površine eventualno zakupljenog zemljišta. Neće biti pojedinačnih iznošenja podataka, a u potpunosti je isključena njihova zloupotreba. Prikupljeni podaci su neophodni i za izradu budućih Stategija o jačanju poljoprivredne proizvodnje u BiH», rekla je šefica brčanske Podružnice za statistiku, Sanija Fačić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.