Arhiva

Na sjednici Parlamenta: Analiza šest zakonskih rješenja u Distriktu

Redovna dvadeseta sjednica brčanskog Parlamenta trebala bi imati 16 tačaka, a biće održana u srijedu 27. novembra sa početkom u 10 sati. Ovo je temeljni zaključak, danas održanog, pripremnog sastanka kome su prisustvovali predsjednici klubova zastupnika u Skupštini Distrikta.

Prioritetna je analiza i usvajanje Izmjena i dopuna šest zakona počev od onog koji se tiče izvršenja budžeta Distrikta za ovu godinu, preko izmjena Zakona o izvršnom postupku, do stavljanja van snage Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima Distrikta.

«Ova dva zakona rješavaju novonastali problem organizacije i naplate parkiranja u Distriktu, mada postoje tendencija da se, u potpunosti, stavi van snage naš Zakon o sigurnosti drumskog saobraćaja, s obzirom na potrebu primjene isključivo državnog zakona koji vrijedi na području cijele BiH. Time je brčanski zakon praktično suvišan», rekao je predsjednik Parlamenta, Esed Kadrić.

Inače, Parlament bi, kroz drugo čitanje, trebao usvojiti i Zakon o zabrani pušenja i upotrebe drugih duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Distriktu, potom analizirati Izmjene i dopune Statuta JP «Radio Brčko», kao i set odluka o proglašenju javnog interesa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button