Arhiva

Настављено гашење пожара на Романији

Гашење пожара на обронцима Романије, које је прекинуто синоћ, настављено је јутрос, потврђено је за нашу телевизију из Цивилне заштите општине Пале.

Руководилац Службе цивилне заштите Драган Елек истакао је да, према јутрошњим информацијама са терена пожар није проширен. Јутрос би, додаје, руководиоци шумског газдинства требало да изађу на накритичнија мјеста.

Два хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске полетјели су рано јутрос у извиђање терена на Романији, гдје је пети дан активан пожар. Тренуто учествују у гашењу активних пожара

Према јутрошњим информацијама пожар  се током ноћи није проширио, али највећи проблем представља то што се ватра провукла на неколико мјеста уз стијене на другу страну, гдје није приступачно.

Елек је рекао да би на најкритичнија мјеста требало да изађу руководиоци Шумског газдинства “Јахорина” и информације пошаљу у централу.

– Ситуација није толико страшна, једино се бојимо да се не погорша када сунце огрије. Имамо залихе воде на језерима на Равној планини, добар водозахват на висини, искусне пилоте, веома брз хеликоптер. Мислимо да ће ефекат бити добар – каже Елек.

Према његовим информација, ако буде потребе доћи ће и газела из хеликоптерског сервиса Републике Српске да пребаци раднике који би правили препреке у шумском предјелу, као и хеликоптер Оружаних снага БиХ који је јуче гасио ватру.

РСТС

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button