Arhiva

Nema zastoja kod izdavanja pasoša u Brčko Distriktu

Tragom informacije da se ponovo pojavio problem sa nedostatkom novih pasoša u BiH, a koju su objavili neki mediji, obratili smo se nadležnima u Pododjelu za lična dokumenta Vlade Brčko Distrikta.

Na licu mjesta smo se uvjerili da je situacija sa izdavanjem pasoša u Brčko Distriktu uobičajena.

Majda Mustedanović, šefica Pododjela za lična dokumenta napomenula je da građani ne treba da budu zabrinuti i da Pododjel nije dobio nikakvo službeno obavještenje da u narednom periodu može doći do određenog zastoja prilikom obrađivanja takvih zahtjeva.

Izdavanje ostalih ličnih dokumenata u Pododjelu, takođe, teče bez ikakvih problema ili zastoja.

Građani za šalterima nisi bili raspoloženi za bilo kakav komentar o radu ove službe, a oni koji su ipak pristali da govore kazali su da nemaju nikakvih primjedbi na dužinu čekanja nakon ispunjenog zahtjeva, niti primjedbi na rad službenika.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button