Arhiva

Nermin Rejzović zvanično razriješen funkcije direktora JP “Komunalno”

Upravni odbor Javnog poduzeća “Komunalno Brčko” d.o.o. Brčko distrikt BiH je dana 17. siječnja 2018. godine na 29. redovitoj sjednici razriješio dužnosti dosadašnjeg direktora Nermina Rejzovića, te ovim povodom Upravni odbor daje sljedeće priopćenje za javnost:

Upravni odbor JP „Komunalno Brčko“ je nakon sveobuhvatne analize dosadašnjeg rada i ostvarenih rezultata Nermina Rejzovića na poziciji direktora Javnog poduzeća „Komunalno Brčko“ ocijenio da Nermin Rejzović nije adekvatno izvršavao obveze i dužnosti kojih se prihvatio imenovanjem na mjesto direktora poduzeća 09.01.2017. godine misleći prvenstveno na to da nije izvršavao obveze i dužnosti koje su propisane zakonom, aktom o osnivanju ili drugim aktima Preduzeća.

Odluka o razješenju nije donesena naprečac niti nepromišljeno. Svjesno i nakon pomnog razmatranja, svi članovi Upravnog odbora usvojili su Odluku o razrješenju Nermina Rejzovića sa funkcije direktora.

Na istoj sjednici za vršitelja dužnosti direktora Upravni odbor je imenovao Mirsada Đapu, koji je dužnost prihvatio i od kojeg Upravni odbor očekuje posvećenost, kvalitetnu suradnju, unapređenje komunikacije sa svim relevantnim čimbenicima, konkretne rezultate na poboljšanju cjelokupnog poslovanja i maksimalno angažiranje svih radnih kapaciteta da bi se poduzeće pokrenulo i poboljšalo likvidnost, te uozbiljilo procese isporuke usluga građanima, zbog kojih poduzeće i postoji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button