RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Novi cjenik “Puteva” naredne srijede uz skupštinsku suglasnot

Izmjenom Zakona o komunalnim djelatnostima, kojoj je prethodila presuda Apelacijskog suda, u vezi nezakonitog naplaćivanja doplatnih karata, termin doplatna zamijenjen je terminom dnevna karta, koja će ubuduće predstavljati nalog za plaćanje parking mjesta.

„Iznos dnevne karte utvrđen cjenikom usluge parkiranja, za sve one koji nisu platili svoje parking mjesto, bit će najvjerojatnije objavljen u srijedu, 14.02.2018. godine nakon skupštine odluke. Ono što za sad mogu reći je da će on biti manji od nekadašnje doplatne karte, ako se plati u roku od 8 dana. U slučaju neplaćanja dnevne karte, Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima ide sudski proces. Propisano je da taj korisnik, osim obveze plaćanja punog iznosa dnevne karte, plaća troškove prinudne naplate, zatezne kazne i druge troškove koji mogu proizaći iz toga“, izjavio je zamjenik direktora Javnog poduzeća „Putevi Brčko“ Mato Itrić, podsjećajući da je doplatna karta do izmjene Zakona iznosila 20 maraka.

Iz Poduzeća su najavili i određene novosti, po kojima su prilikom rezervacije parking mjesta izjednačene cijene usluga za fizička i za pravna lica. Također, korisnicima mjesečnih karata omogućeno je produženje usluge elektroničkim putem.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.