RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Provjera vladajuće većine, ali i odgovornosti svih zastupnika, već u srijedu

Naredna redovna sjednica Skupštine Brčko Distrikta biće održana iduće srijede zaključeno je na sastanku predsjednika Klubova zastupnika održanog danas.

Dnevnim redom predviđeno je dvadeset tačaka među kojima je Zakon o zaštiti od nasilja u porodici u drugom, nacrti izmjena i dopuna Zakona o javnim preduzećima, te Zakona o visokom obrazovanju u Distriktu u prvom čitanju.

Pred poslanicima će se naći i Nacrt deklaracije o osudi govora mržnje, te davanje saglasnosti na Prijedlog odluke za imenovanje jednog od predloženih kandidata za zamjenika šefa Policije Brčko Distrikta-BiH.

«Upravo na Odluci o imenovanju zamjenika šefa Policije neophodan je takozvani afirmativni glas, odnosno prisustvo sjednici bar tri zastupnika iz reda jednog naroda. Već u srijedu ćemo imati priliku provjeriti kako funkcioniše parlament u novonastaloj situaciji, te koliki je stepen odgovornosti svih zastupnika kad je riječ o jednom ovako važnom pitanju», rekao je predsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH, Esed Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.