RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Čelnici Skupštine upriličili novogodišnji prijem za novinare

Tradicionalni novogodišnji prijem koji predsjednik i dopredsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH Esed Kadrić i Ivo Filipović organizuju za novinare i predstavnike medijskih kuća u Brčko Distriktu održan je danas u hotelu „Jelena“.

„Hvala vam što ste došli, ja vas iskreno pozdravljam i običaj je u ovakvim prilikama da se sumiraju godišnji rezultati rada, pa i rezultati saradnje“, kazao je u svom kratkom obraćanju predsjednik Kadrić, te najavio posebno obraćanje javnosti za par dana na kojem će biti prezentirani rezultati ovogodišnjeg rada brčanskog Parlamenta.

Ivo Filipović, dopredsjednik Skupštine se, takođe, zahvalio na odzivu novinara i pohvalio dosadašnju dobru, prije svega u 2017. godini, suradnju s medijima, te svima čestitao vjerske praznike i Novu 2018. godinu.

Novinar RTV “HIT” Brčko Josip Petrović je poručio da je u jednom odnosu transparetnog rada vlasti i nezavisnoti medija, u pozitivnom značenju, Brčko atipičan i pozitivan primjer i za to naveo argument da mu se niko nikada nije miješao u rad niti uticao na njegov način izvještavanja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.