Arhiva

OBAVJEŠTENJE O REALIZACIJI PREDIZBORNE KAMPANJE POSREDSTVOM RADIJA BRČKO

U skladu sa Pravilnikom o medijskom predstavljanju političkih subjekata u periodu od dana raspisivanja izbora do dana održavanja izbora, koji je izdala Regulatorna agencija za komunikacije BiH, te u skladu sa Izbornim zakonom BiH, J.P. Radio Brčko, kao javni emiter, upućuje obavještenje da će za predstojeću predizbornu kampanju omogućiti besplatno i plaćeno medijsko predstavljanje svim političkim subjektima koji se, na području koje emitovanjem pokriva ovaj medij, nadmeću u predizbornoj kampanji za Opće izbore.

U skladu sa gore pomenutim aktima, Radio Brčko, kao javni elektronski medij, je dužan omogućiti svakom političkom subjektu koji učestvuje u izbornoj kampanji minimalno 3 minute besplatnog neposrednog obraćanja biračima za vrijeme trajanja izborne kampanje.

Raspored nastupa političkih subjekata u besplatnom trominutnom neposrednom predstavljanju utvrđen je prema spisku političkih subjekata koji je utvrdila Centralna izborna komisija BiH.

U skladu sa gore pomenutim aktima, Radio Brčko, kao javni elektronski medij, u mogućnosti je svakom političkom subjektu u izbornoj kampanji pružiti do 30 minuta sedmično plaćenog obraćanja biračima za vrijeme trajanja izborne kampanje, a po cjenovniku utvrđenom za te namjene.

Radio Brčko je, u skladu sa gore pomenutim aktima, izradio i pravilnik o upotrebi radio etera za potrebe predizborne kampanje, u kojem su detaljno definisani načini provedbe kampanje i vrste usluga političkim subjektima u kampanji.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju su vam telefoni J.P. Radio Brčko:

Sekretar redakcije : +387 49 217 157

Urednik informativnog programa: +387 49 215 341

Fax: +387 49 216 610

e-mail: redakcija-rb@teol.net ili rbrcko@teol.net

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button