RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

OBAVJEŠTENJE: Građani sutra ostaju bez vode

Obavještavamo Vas da će sutra ujutru doći do prekida u vodosnabdijevanju kod svih kupaca koji su priključeni na glavni gradski vodovod.

Jutros je uočena veća količina vode na dionici novog transportnog cjevovoda za snabdijevanje vodotornja „Vrankićka“ iz Fabrike vode Plazulje. Uzrok curenja još nije poznat, kao ni priroda kvara, iako su naše ekipe na terenu od jutros. Da bi se izbjegao prekid u snabdijevanju vodom gradskog područja u toku dana imali smo namjeru da vodu preusmjerimo na stari transportni cjevovod i obezbijedimo kontinuitet u isporuci vodom. Na žalost, izvedene manipulativne radnje nisu postigle svoj krajnji cilj jer se pojavilo intenzivno curenje na starom transportnom cjevovodu.

Za sutra u jutarnjim satima planirane su aktivnosti na sanaciji kvara na glavnom transportnom cjevovodu za šta su obezbijeđena sva materijalno-tehnička sredstva. Do utvrđivanja detekcije kvara koja će dati podatke o prirodi kvara nismo u mogućnosti dati precizniju informaciju o trajanju prekida vodosnabdijevanja. U ovom momentu zna se da je do curenja došlo na dionici gdje cjevovod mijenja smjer te prelazi sa jedne strane puta na drugu, usljed čega cjevovod trpi veliki dinamički udar. Naša Služba za održavanje vodovodne mreže učiniće sve da se kvar sanira u najkraćem mogućem roku.

Večeras obezbijedite dovoljne zalihe vode. Sutra ćemo imati više informacija, a nadamo se da će kvar biti otklonjen u toku dana.

Hvala na razumijevanju.

Za više informacija kontaktirajte 0800 505 07

JP “Komunalno Brčko”

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.