RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Uručena sredstva Jedanaestoj osnovnoj školi Zovik za realizaciju projekta „Zubić vila“

Upoznavanje djece sa dentalnom higijenom, značajem zdravlja zuba i otklanjanje straha od posjete stomatologu pomoći će da njihovi zubi budu zaštićeni i zdravi. To je cilj koji su postavili u Jedanaestoj osnovnoj školi Zovik osmišljavanjem projekta „Zubić vila“, čiju realizaciju će omogućiti kompanija dm u sklopu inicijative {ZAJEDNO} za zdrav život.  

Danas je tim povodom predstavnik kompanije dm, Armin Kafedžić, posjetio školu i uručio ček u vrijednosti od 2.040 KM direktoru škole Nenadu Ivanoviću, čime započinje realizacija edukativnih aktivnosti namijenjenih učenicima od prvog  do trećeg razreda ove škole

„Pravilna higijena zuba se uči od malih nogu, njome se preveniraju bolesti koje u dječijoj dobi, nažalost, mogu uzrokovati traumatična iskustva. Želimo da naša djeca rastu sretna i da svoje najljepše godine provode zdravi i bezbrižni“, izjavio je Armin Kafedžić, u ime kompanije dm, tokom druženja sa učenicima i osobljem škole.

Rukovoditeljica projekta “Zubić vila“, Sabina Šinka – Cvijanović je, pojašnjavajući plan koji će se provoditi tokom naredna dva mjeseca u školi istakla da su zanimljive praktične vježbe i predavanja, koja će održavati razredne učiteljice uz pomoć stomatologa i roditelja, pažljivo osmišljeni kako bi zaokružili proces podizanja svijesti o važnosti zdravih zuba, pomogli usvajanje pravilnih higijenskih i prehrambenih navika, te posjetu stomatologu pretvorili u redovnu praksu.

Nakon posjete Jedanaestoj osnovnoj školi Zovik, dm će posjetiti i preostale škole u BiH čiji su projekti odabrani u okviru društveno odgovorne inicijative dm {ZAJEDNO} za zdrav život i uručiti sredstva za njihovu realizaciju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.