RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Одређен једномјесечни притвор Д.М., осумњиченом за серију имовинских кривичних дјела

Foto: Arhiva

Поступајући по приједлогу Тужилаштва Брчко дистрикта, Основни суд у Брчком одредио је једномјесечни притвор 27-годишњем Д.М. из овог града, који је прије неколико дана ухапшен због недавно извршене серије имовинских кривичних дјела. Притвор вишеструком повратнику у вршењу кривичних дјела, који се сумњичи да је у задњих мјесец дана на овај начин оштетио већи број привредника и власника моторних возила, одређен је због опасности да би могао поновити кривично дјело.

Тужилаштво Дистрикта сумњичи Д.М. да је у периоду од 21. новембра до 20. децембра проваљивањем у угоститељске и друге привредне објекте у Брчком и сусједним Поточарима починио бројне тешке крађе прибавивши себи противправну имовинску корист у укупном износу од близу 3.000,00 КМ.

Уз то, сумња се да је у истом циљу прије седам дана у брчанском насељу Ново Брчко покушао одузети путнички аутомобил VW Golf II. Такође, потврђена је сумња да је само пар дана раније у улици Младена Маглова одузео, а потом након употребе вратио аутомобил VW Jetta II, чиме би починио кривично дјело одузимања туђе покретнине.

Пошто је лишен слободе и доведен пред тужиоца Д.М. је убрзо испитан гдје је оцијењено да постоји опасност да би могао поновити кривично дјело уколико буде пуштен на слободу, а за то кривично дјело може се изрећи казна затвора три године или тежа казна. С тим у вези Тужилаштво је предложило Основном суду Брчко дистрикта БиХ да се осумњиченом изрекне мјера притвора у трајању од мјесец дана, што је Суд и прихватио. Рјешење о одређивању притвора одмах је извршено иако се може побијати жалбом

По одређивању притвора осумњиченом Тужилаштво у сарадњи с Полицијом Дистрикта наставља интензивну истрагу у овом предмету усмјерену на даљње прикупљање доказа за кривична дјела за која је осумјичен Д.М.

Предузимање радњи кривичног гоњења према одређеној особи не значи да је та особа заиста и одговорна за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.