RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Održan Okrugli stol “Zajedno protiv predrasuda i stereotipa” u Brčkom

Odjel za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta u saradnji sa Udruženjem za slijepa i slabovida lica Brčko Distrikta, organizovao je u Omladinskom centru Brčko Okrugli stol ” Zajedno protiv predrasuda i stereotipa”.

 

Medijator okruglog stola “Zajedno protiv predrasuda” Ademir Poljić, tiflopedagog JU Treće osnovne škole Brčko, kazao je da se na ovaj način, osim teoretskog dijela, žele pokazati i dobri primjeri prakse u srednjim i osnovnim školama, po pitanju osoba sa invaliditetom, predrasuda i stereotipa u našem društvu.

Ilija Lovrić, organizacioni sekretar Udruženja za slijepa i slabovida lica Brčko Distrikta iznio je mišljenje da se na ovaj način gradi značajan i veliki pomak u pravljenju opšte- psihološke svijesti ka ovoj populaciji ljudi.

Učesnici skupa bili su predstavnici Odjela za obrazovanje, Udruženja za slijepa i slabovida lica Brčko Distrikta, učenici, nastavnici, stručni saradnici i direktori škola sa područja Brčko Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.