RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Održana tribina “Poslanik a.s. kao vođa” Abdussameda Bušatlića u Brčkom

Medžlis Islamske zajednice Brčko tokom decembra, u povodu dana rođenja posljednjeg Allahovog poslanika Muhammeda a.s., organizovao je manifestaciju „Ti si ruža Džennetska“.

Manifestacija je okončana sinoć u Bijeloj džamiji tribinom „Poslanik a.s. kao vođa“, predavača prof. Abdussameda Bušatlića.

„Ono što je posanik Muhamed a.s. ostavio čovječanstvu je širenje monoteizma na četvrtini tadašnjeg poznatog čitavog svijeta, evolucijski skok Arapa od plemenske zajednice do naroda koji je nosio baklju islama i utemeljio veličanstvenu islamsku civilizaciju, uspostavljanje principa pravednosti i jednakosti među ljudima, uspostavljanje afirmacije principa ljubavi i bratstva, poštivanje žene kao ličnosti i njenog oslobađanja iz okova neznaboštva, rat protiv siromaštva, pridržavanje ugovora koji su bili osnov mira i služenju čovjeku i čuvanju ljudskih prava“, naznačio je Bušatlić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!