RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Obilježena četvrta godišnjica postojanja UG “Beba više” iz Brčkog

Koncertom učenika Muzičke škole Brčko svečano je obilježen četvrti rođendan Udruženja “Beba više” koje je osnovano 2013. godine u Brčkom sa ciljem da pomogne svim parovima koji se bore sa sterilitetom, ali i zalaže za sve ono što podrazumijeva sretnije i brojnije porodice.

Željko Lazarević, predsjednik Udruženja zahvalio se Vladi Brčko Distrita i drugim institucijama na podršci u dosadašnjem radu.

„Od samog osnivanja Udruženja „Beba više“ 2013. godine, Fond zdravstvenog osiguranja je plaćao samo jednu vantjelesnu oplodnju. Nakon toga su počeli da plaćaju i drugu vantjelesnu oplodnju, a evo sad već imamo informaciju da će, vjerovatno, od naredne godine biti plaćena i treća vantjelesna oplodnja, a što će zaista puno značiti parovima koji se bore sa sterilitetom“, poručio je Lazarević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.